Frågor & Svar


Nu har jag fotat min novell, så jag ska lägga upp de bilder jag har på den. Men först tänkte jag svara på några frågor jag vill ha svar på själv, vilket även kan hjälpa mig i det här arbetet när det ska betygsättas, i framtida arbeten och i mitt eget läkande.

Hur har det gått: Det har både gått bra och dåligt i mitt arbete. I början gick det väldigt bra och allting flöt på väldigt smidigt. Jag tror att det var så för att jag var riktigt taggad på att göra det här arbetet på bästa sätt. När jag känner att någonting går bra och är roligt så blir jag väldigt engagerad och vill jobba så mycket som möjligt med det, för ett bra resultat.

Det började gå sämre i mitten av arbetet, för jag visste inte hur jag skulle få ner mitt arbete på papper, jag hade hela novellen klar i huvudet redan från början, det svåra var att skriva ner det på ett bra sätt. Jag började bli rädd för att jag bara skrev allt, istället för att berätta det. Då blev jag på dåligt humör, samtidigt som jag fick bearbeta den ångesten som följde med detta arbete. Jag skrev om just det ämnet, ångest och andra psykiska problem som jag har fått bråttas med och fortfarande behöver göra det väldigt mycket. Jag vet inte om jag kan säga att det gick dåligt, men det gick sämre än i början och i slutet.

Var något roligare än det andra: Det var som allra roligast i början när det var nytt och spännande. Då jobbade jag, i alla fall enligt mig själv, som bäst. Ju längre in i arbetet jag kom desto slappare jobbade jag och det slutade med att jag fick sitta uppe långt efter midnatt för att bli klar med novellen eftersom jag skulle få hjälp med designen.

Var det några problem under arbetets gång: Jo, det var lite problem då och då. De största problemen var nog när jag inte riktigt fick ihop texten så som den skulle vara, det var nog första gången jag körde fast. Sen när jag glömde ta med bilder efter att jag hade varit hemma, då blev det problem för jag var riktigt rädd att jag inte skulle hinna få dem innan jag skulle sätta ihop designen, men allt sånt löste sig. Det sista problemet jag hade i det här projektet var när jag skulle jobba med indesign just för att jag inte känner mig så säker på det programet, men med lite hjälp från lärarna så gick det jättebra till slut och jag blev nöjd med mitt slutresultat.

Hur löste du problemen: Jag pratade och fick hjälp av lärarna när jag hade kört fast, och även av min familj. När det strulade med bilderna kom jag och mamma överrens om att hon skulle fota av de och sedan mejla upp dem till mig. Det sista problemet som var med indesign fick jag också hjälp av lärarna med, vilket jag uppskattar massor. Om jag inte hade fått den hjälp jag fick så hade jag nog inte hunnit bli klar i tid.

Var det här ett roligt sätt att jobba på: Jag tyckte att det var väldigt roligt, vi skulle göra en berättelse om någon, men vi fick välja på vilket sätt vi skulle göra det, själva. Jag tycker det var bra att vi fick välja arbetssätt själv, för det brukar vara lättare att arbeta då om man får göra på ett sätt som passar en själv. Det är i alla fall så det fungerar för mig.

Om du hade fått göra om det, hade du gjort på något annat sätt då: Jag hade ju en annan idé från början, att jag skulle tala i berättelsen och ha mina bilder till, att det skulle vara som en digital berättelse. Så om jag hade fått göra om det, eller göra det en gång till hade jag fullföljt den idén, för jag vill ändå ha kvar det arbetet jag har gjort nu.

Är du nöjd med ditt arbete som det är: Jag är väldigt nöjd med mitt arbete, jag fick det precis som jag ville och kunde inte tycka mer om det än vad jag gör nu.

/Amanda♥
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0