Lektion 1- Synopsis


Jag ska skriva en historia som ska handla om min mamma och pappa och min relation till dem. Allt som de har gjort för mig enda sen jag föddes, hur mycket de fanns för mig när jag var som sjukast, både direkt efter födseln och när jag hamnade ner i ätstörningarnas träsk. Jag ska inleda med en kort sammanfattning om hur det var när jag blev så pass sjuk som jag var när jag föddes, hur deras tankar gick och hur de mådde under den tiden. Sen ska jag fortsätta berätta utifrån mitt liv och hur jag hade det i skolan med vänner och allt sådant som tillhör tonåren. Jag ska skriva och berätta om vad jag blev utsatt för under skoltiden i låg-mellan och högstadiet. Hur det gick utför för mig redan i 3an och höll i sig ända tills jag gick ut IV när jag var 15-16 år.


Jag har valt att använda mig av skrift och foto. Jag kommer att skriva i kronologisk ordning, jag kommer som sagt att börja med att skriva om hur det var när jag var nyfödd och ta in mina föräldrars tankar om det som hände då sen kommer jag fortsätta novellen med att berätta om hur det har gått för mig i livet, med skola, vänner, kärlek och allt som hör till. Jag kommer skriva mina egna tankar om hur allt har varit, hur jag har blivit efter det, om jag har blivit starkare av allt jag har varit med om, eller om det har brutit ner mig. Det jag ska avsluta hela novellen med är att berätta om hur jag har det nu, hur jag hela tiden försöker bevisa för mig själv att jag är bättre än det jag har varit tvungen att vara med om.


Jag har valt att utföra uppgiften på det här sättet för att jag älskar att fota och skriva och då tyckte jag att det var ett bra tillfälle att utnyttja båda de egenskaperna hos mig själv. Jag hade först tänkt att jag skulle göra en digital historia genom att tala in en berättelse och använda bilder till, men jag ändrade mig därför att det jag har valt att berätta om är för känsligt för att tala om och då kändes det lättare att skriva om det istället.

 

/Amanda♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0