Författare


Just författare är något jag har velat bli hela mitt liv, eller ja, sen jag var 7 ungefär. Det var då jag började skriva mina egna historier, sanna som påhittade, det spelade ingen roll. Jag älskade att skriva redan då, jag visste redan då vad jag ville bli. Under åren har det ändrats till journalist, danslärare, något inom akutsjukvården, författare igen och sedan tillbaka till journalistyrket. Men jag har fortfarande inte släppt författaryrket.

Kan man ha två jobb? Ja, det är ju klart att man kan. Det känns som en slags terapi att få skriva av sig, i alla fall för mig. Jag har det ofta jobbigt och då kan det kännas riktigt skönt att bara få skriva av sig, det spelar ingen roll vart, bara jag får skriva, få ut mina känslor liksom. Jag tror att jag känner en sorts tröst i mitt skrivande. Ofta skriver jag noveller om mitt eget liv med en del påhittade saker då jag inte vill lämna ut mig själv totalt.

Jag började tänka på en sak här om dagen, och det var just det med mitt skrivande. Jag vill ge ut min egen bok. Det är inte helt omöjligt att göra det. Det gäller bara att lägga ner tid och ork på det. Engagemang, kallas det. Det är dessutom inspirerande att få höra saker som; du är en tillgång att ha på lektionerna, det du gör är så bra att jag skulle kunna ha det som exempel för dom andra på hur man ska göra. Såna saker ger mig ännu mer vilja till att fortsätta skriva.

 Jag har alltid fått höra att jag är bra på att skriva från min familj, och det betyder jättemycket. När jag dessutom får höra såna saker från lärare, dom som har det som jobb att bedöma hur jag skriver, det betyder också så grymt mycket. Alla saker som händer runt omkring, det är sånt som gör att jag börjar fantisera upp egna historier i huvudet på en gång. Hur ska jag skriva, hur ska jag lägga upp allt, kommer det sluta bra eller kommer det att få vara ett sorgligt slut? Det är såna saker som försiggår i mitt huvud 90 % av min vakna tid just nu, jag är så sjukt taggad på att skriva och kanske till och med kunna ge ut en egen bok om nåt år. Jag kanske ska fortsätta skriva vidare på en bok av den här novellen som är till skolan? Vi får väl se, bara tiden kan utvisa det.

/ Amanda ♥
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0